18. mar 2010
Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
Forsiden
Branchens vigtige begivenheder? Hold dig opdateret på events:
•
Aktuelle messer
•
Konferencer og
seminarer
Var der artikler,
du ikke fik læst?
Find alt i:
•
Artikelarkivet
Interesseret
i emballage, mærkning og pakning? Besøg:
PACKobserver.dk
Master i fødevarekvalitet og -sikkerhed
16.03.10:
– Kødklister, langtidsholdbare grøntsager og kvalitetsmærkning - behovet for at øge viden om fødevarernes kvalitet, ernæringsmæssige værdi og sikkerhed er større end nogensinde, lyder det fra LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, der nu åbner for optag på Masteruddannelse i Fødevarekvalitet og -Sikkerhed.
Læs mere
Fortsat stor appetit på det økologiske
05.03.10:
I år var der omkring 43.500 besøgende, der kom til udstillingscentret i Nürnberg i dagene 17.-20. februar til den årlige sammenkomst for det globale økologiske marked, dvs. for at tage BioFach messen og den parallelle messe, Vivaness, der viser produkter til personlig pleje, nærmere i øjesyn. I 2009 var tallet 46.771.
Læs mere
Fra tema Råvarer
Flot dansk salmonellaresultat i EU-undersøgelse
18.03.10:
Den danske indsats mod salmonella og campylobacter i slagtekyllinger giver flotte placeringer i ny EU-rapport. Fødevareministeren vil bruge resultatet i arbejdet med at sikre danske forbrugere salmonellafrie kyllinger.
Læs mere
Har indgået aftale om certificeret kakao
17.03.10:
Arla Foods oplyser, at i over et år har Cocio presset sin leverandør for at få 100% certificeret kakao, som kun udgør 0,2 pct. af kakaoen i Elfenbenskysten. Det lykkedes i januar at få en aftale på plads, som garanterer certificeret kakao til Cocio allerede fra næste år.
Læs mere
Ministeren vil have flere miljørigtige fisk
15.03.10:
Landets nye fødevareminister, Henrik Høegh, vil give området for akvakultur et løft. I den anledning kan Fødevareministeriet oplyse, at man nu åbner for en pulje, der skal give tilskud til investeringer i miljørigtige dambrug. Ejere af dambrug får med den nye ordning mulighed for op til 40 procent i tilskud til nye investeringer i miljørigtig teknologi. Der kan både være tale om tilskud til etablering af nye anlæg og til modernisering af eksisterende anlæg.
Læs mere
Udviklingsprojekt skal finde gourmetfrø
11.03.10:
Der er for alvor kommet fokus på sundheden i Danmark, og derfor har flere frøtyper fået en tydeligere plads i madlavningen. De indeholder mange essentielle fedtsyrer, har et højt proteinindhold, og så er de rige på æteriske olier og aromastoffer. Og nu skal det undersøges, om de vilde planter og det specielle klima på øen Agersø kan danne udgangspunkt for et helt nyt gourmetfrø.
Læs mere
Fra tema Ingredienser
Mangelsituation kan afhjælpes - og give økonomiske fordele
18.03.10:
Chokoladeproducenter oplever i dag et øget pres på markedet på grund af høje råvarepriser og mangel på råvarer som IP sojalecitin. Men med lanceringen af ammoniumfosfaten Palsgaard AMP 4448 har man ifølge virksomheden bag en løsning, der bl.a. sætter chokoladeproducenterne i stand til at reducere omkostningerne for deres produktionsopskrifter og samtidig imødegå den nuværende mangelsituation.
Læs mere
Effektive enzymer fra edderkopper og slanger
10.03.10:
Oversete arter kan være vigtige for opdagelsen af nye stærke enzymer til brug i dagligdags produkter som fx vaskemidler og fødevarer. Derfor har Danisco som del af en større projektgruppe fået tildelt 24 mio. kr. af Det Strategiske Forskningsråd til forskning i enzymer fra slanger, edderkopper og kødædende planter.
Læs mere
Fra tema Færdigvarer
Kød til grillen med flammeskrift
16.03.10:
Danish Crown er i fuld gang med at gøre klar til den kommende grill-sæson. Således oplyser man, at man i den forbindelse kommer med fem nye produkter, når grillbakkerne lander ude i butikkerne i uge 16. Og denne gang i en helt ny indpakning og under nyt eget grill-varemærke, kaldet Grill’it.
Læs mere
Omstigning til Paradis går via flødeis?
05.03.10:
Allerede på dette tidlige og tænderklaprende kolde tidspunkt af året står Frisko klar med ikke færre end ni is-nyheder, hvoraf de tre er fra Magnum. Den ene nyhed fra Magnum skulle ifølge Frisko endog være den første af sin art i verdenshistorien. Isen er nemlig guldfarvet. Man lægger endvidere op til, at der måske er en smutvej til Hollywood i forbindelse med, at der fra uge 15 påbegyndes en af de største kampagner i selskabets historie.
Læs mere
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev